2009. május 22., péntek

Alcochete

Valahol ott hagytam abba, hogy farmot valtottam.
Az uj hely Lisszabonnal szemben van, Alcochete-tol 12 km-re, a pusztaban (a kepen latszik milyen kozel van Lisszabon es a Vasco da Gamma hid).


Szamomra erdekes, hogy a fovarostol 20-25 km-re milyen hatalmas zold teruletek vannak. Persze ezek maganteruletek, ahol lovakat es szarvasmarhat tenyesztenek, bikat nevelnek a szornyuseges bikaviadalra, mindezt a parafatolgyek, es a magasfeszeltsugen veszkelo golyacsaladok arnyekaban. Mindennapi latvany, ahogy a ragadozo madar probalja levadaszni a verebeket, egereket, teheneket... (bocsi, csak kellett valami jol rimelo harmadik a vegere :)

Jelenleg negyen vagyunk: Gemma, a fonokno, ket finn lany (fantasztikus humorral), es en. Ja, es persze a lovak: harom nagy es egy ponilo a farmon, ot nagy lo es egy harom hetes csiko a pusztaban.
Es nyulak mindenutt! Amikor este jovunk haza az autoval mindig latunk baglyokat ucsorogni, nyulakat futkosni az uton. Van egy nyul, aki minden este ugyanott ul, majd mikor megijed az autotol, eliramodik, es csak fut-fut perceken keresztul, hatalmas testcseleket csinalva az dzsip elott az uttesten...

Honnan jarunk haza estenkent? A bikaviadal klubbol.
Mig az elozo helyen csak este volt aram (mar amikor jo volt a generator), itt egyaltalan nincs. :)
Ha tolteni akarjuk a telefonunkat, vagy szeretnenk laptopot, internetet hasznalni, akkor felkerekedunk es beulunk a varosi bikaviadal klubba. (azert ide, mert ez az egyetlen epulet, ahol nyugodtan ucsoroghetunk, olvasgathatunk sotetedes utan, illetve itt tud Gemma dolgozni a szamitogepen)
Az estek tehat ugy telnek, hogy ulunk a fustben, fejunk felett a teveben spanyol bikaviadal megy (itt ellentetben a portugallal megolik a bikat), egy csomo pasi pedig elvezettel figyeli, hogyan meszarolnak le egy allatot. Mi pedig probalunk nem odafigyelni.
Mit csinalunk napkozben?
Epitettunk keritest, szetvalogattunk butorokat, voltunk forgacsert a fatelepen, most pedig nehany napja folyamatosan hurcolkodunk az alcochetei lovasarra, ahol delelott 11-tol ejjel 1-ig ulunk a standon (mondom standon, es nem strandon :), es varjuk, hogy mehessunk vegre haza aludni.



Hova haza?
Ide:



Ez tortenik most velem, korulottem.
A terv szerint junius 3-an alkoltozom Montijoba, ahonnan ujra jelentkezem majd.
Addig is, akinek van kedve irjon! Nagyon szeretem olvasni a beszamoloitokat!

4 megjegyzés:

Csaba írta...

Nem unatkozol, kész csoda hogy tudsz géphez jutni és írni!
Ismét csodásak a képeid!
Tényleg nem tudok/tudunk velük betelni!

Erika írta...

Akkor én most kitaláltam a gondolataidat mert 2 beszámolót is küldtem!:)) Nagyon szépek a képek!Era

Sipos Alexandra írta...

Szia Era, szia Csaba!

Koszonom. :)

Sziszo írta...

Gyönyörűen fotózol. Egyszerűen elkapod a legjobb részt, amit csak lehet és kihozod a látványból a legjobbat amit csak lehet. Isteniek! Jó volna őket jó nagyban is látni. Ezeket megérné kinagyíttatni és kitenni a falra:) Pl. naon tetszett Max a bakanccsal képed.